Kırmızı Et Sektöründen Değerlendirme
Ulusal Kırmızı Et Konseyi, sektör değerlendirmesi yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince’nin imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşler ifade edildi:
“Bizler dört yıldır, ‘besici zarar ediyor, birçok besicimiz zor durumda’ diye figan ederken bu çevreler, ‘besiciler batacak diye’ endişe duymadıkları gibi, ‘pahalı et’ algısını yaymak için de olağanüstü gayret sarf ediyorlardı. Bugün et fiyatlarının geldiği nokta ancak maliyete denk gelmektedir. Besici henüz nefes almış değildir. Besi materyali, yem, enerji, işçilik gibi girdi maliyetlerindeki bir yıl içindeki artışlar sebebi ile ülkemizdeki besi maliyeti son 6 aydır içerisinde bugünkü fiyatlar seviyesindedir.”