Prof. Dr. Harun Raşit Uysal
Köşe Yazısı

Ulusal Sütçülük Kongresi

İlki 2017 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulusal Sütçülük Kongrelerinin üçüncüsü yine Ankara’da 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Özer’in yaptığı “Sürdürebilirlik Perspektifinden Süt Endüstrisinin Geleceği” temalı kongreye süt sektörünün paydaşları olan süt üreticilerinin, süt fabrikalarının, tedarikçilerinin, mühendislerin, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) gibi derneklerin, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, İhracatçı Birlikleri gibi kurumların, Et ve Süt Kurumu ilgililerinin, üniversitelerin ve medyanın yüksek düzeye katılım gösterecekleri bekleniyor.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ev sahipliğinde yapılan kongrenin paydaşı Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü. Kongreyi ASÜD, SETBİR, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası ve Gıda Güvenliği Derneği destekliyor.

Süt teknolojisi, süt bilimi, süt kimyası, süt biyokimyası, süt fizikokimyası, süt ve ürünleri tekstürü ve reolojisi, süt ve ambalaj, süt mikrobiyolojisi, süt kalitesi ve hijyeni, fonksiyonel süt ürünleri, süt-sağlık-beslenme, süt endüstrisinde yenilikçi gıda işleme teknolojileri, süt endüstrisinde kalite kontrol, süt endüstrisinde maliyet ekonomisi, süt bilimi ve teknolojisi eğitimi, çiğ süt üretimi ve kalite, süt endüstrisi yan ürünleri, süt endüstrisinde su ve karbon ayakizi ile yeşil mutabakat uyumluluğu kongrede konuşulacak olan konular.

Birinci paragrafta “ilki 2017 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen” deniyor. Demek ki bunun ikincisi de yapılmış. Kongrenin ikincisi 2019 yılının Nisan ayında bendenizin bölüm başkanı olduğum dönemde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonunda yapılmıştı. Bölümdeki arkadaşlar sağ olsunlar bendenizi kongre düzenleme kurulu başkanı seçmişlerdi. Organizasyon da SİDAS MEDYA tarafından yapılmıştı.

Çok fazla katılımın olduğu 2019 kongresine Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) Genel Sekreteri Caroline Emond da katılmıştı.

Başta Prof. Dr. Barbaros Özer olmak üzere düzenleme kuruluna başarılar dilerken, kongrenin Türkiye sütçülüğüne katkı sağlayacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Mutlaka katılın…

 

Prof. Dr. Harun Raşit Uysal
1961 yılında Kuşadası’nda doğdu. İlköğrenimini Kuşadası Yeniköy İlkokulu’nda, ortaöğrenimini İzmir Güzelyalı Ortaokulu’nda, liseyi İzmir İnönü Lisesi’nde tamamladı. 1984 yılında E.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalından yüksek lisans, 1993 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 1993 yılında Yardımcı Doçent, 1996 yılında Doçent, 2003 yılında Profesör unvanını aldı. 2011-2016 yılları arasında Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük görevini üstlendi. Halen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL, aynı zamanda Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) Süt ve Ürünleri, Çevre ve Çiftlik yönetimi daimi komite üyesidir. Üç dönem de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

    İlgili başlıklar

    Yorum yapın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir