“Şehrin Yeni Yabanı”
İnsanın, doğanın ve gezegenin bütünsel iyiliğini düşünerek, teknolojinin de katkısı ile geleceğin gıdasını şekillendirmek için yola çıkan The Good Wild, fermente ve filizlendirme gibi geleneksel inovasyon yöntemlerinden aldığı güçle gıdayı başka bir boyuta taşıyor. Dünyada ilk defa iki geleneksel inovasyon yönteminin kullanılmasıyla ortaya çıkan “Upgraded Food” kategorisi ile The Good Wild, dünyayı faydası artırılmış ve iyileştirilmiş besinlerle tanıştırıyor.Beslenme Uzmanı Dilara Koçak ve Gıda Mühendisi Hüseyin Şirin’in uzun yıllar boyunca kazandıkları deneyim ve uzmanlıkları birleştirerek hayata geçirdiği The Good Wild, adındaki “yaban” sözcüğünde olduğu gibi, doğada kendiliğinden var olarak, tarımın başlangıcından günümüze, binlerce yıldır özünde sakladığı faydayı gezegenle buluşturmak için doğdu. Dünyada süregelen iklim krizi neticesinde, besin kaynaklarının ve iyi gıdaya erişimin azalması nedeniyle yabandan ilham alarak geleceğin gıdasını üretme yolunda ilerleyen The Good Wild, “Upgraded Food” kategorisi ile geleceği filizlendirecek adımlar atıyor.Günümüzde toplum tarafından gezegenin iyiliği, kaynakların sürdürülebilirliği ve bütüncül sağlık açısından tercih edilmeye başlanan fleksitaryen, bitkisel bazlı beslenme, veganlık gibi farklı beslenme şekillerinin ortaya çıkması gıda kategorisine de yenilikler getirdi. Hayvansal gıdaların dışında elde edilen bitkisel bazlı proteinler, besin değerleri yüksek, vitamin, mineral, antioksidan açısından zengin amarant, spirulina, mikro algler gibi farklı faydaları olan “Superfoods” gibi gıda kategorileri oluştu. The Good Wild da özümüzde olan geleneksele dönerek, filizlendirme ve fermente yöntemlerinden aldığı güçle, beslenme rutinlerinde var olan gıdaların faydasını artırdı ve “Upgraded Food” kategorisini hayata geçirdi.Gelenekten Geleceğe Filizlendirme ve Fermantasyon
Son yıllarda yükselişe geçen “filizlendirme” yöntemi, tıpkı sebze ve meyveler gibi bekledikçe besin değeri azalan bakliyatların en yüksek besin değerine sahip olduğu hasat zamanına döndürerek besin değerini yükseltiyor. Filizlendirme, bakliyatlarda bulunan ve minarelerin bağırsaklarda emilimini engelleyen ve şişkinliğe neden olan fitik asit, lektin ve tanenleri parçaladığı için şişkinliği ortadan kaldırıyor, bağırsağın mineralleri rahatça emmesine yardımcı oluyor. Filizlendirme ile uyuyan tohumdan yeniden canlanan ürünün vitamin, mineral, enzim ve antioksidan içeriği artarken protein emilimi ve besinsel değeri gelişiyor.
Tarihi milattan önce 6.000 yıllarına dayanan fermantasyon yöntemi ise gıdaların dayanma süresini uzatmak için uygulanan eski bir muhafaza yöntemidir. Fermantasyon gıdaların bozulmadan korunması yanında, aminoasit ve vitaminlerin senteziyle gıdaların besin değerini arttıran doğal bir yöntemdir. Fermantasyon ile canlı bakteriler gıdaları parçalayarak yiyecekleri sindirmeyi ve besin maddelerini emmeyi kolaylaştırır. Vücudumuzun sindirmekte zorlandığı bakliyatlar için bir ön sindirme işlemi kabul edilen fermantasyon, vücudumuzun ikinci beyni olan bağırsak florasını korurken, besin içeriğini de artırır.Bu iki geleneksel inovasyon yöntemi ile dünyaya faydası artırılmış ve iyileştirilmiş yeni bir gıda kategorisi kazandıran The Good Wild, filizlenmiş ürünler, filizlenmiş fermente ürünler ve filizlendirilmiş çorbalar, kurutulmuş bakliyat filizleri, filizlendirilmiş atıştırmalıklar, filizlendirilmiş granola çeşitleri, filizlendirilmiş bakliyat unları ve çıtır bakliyatlardan oluşan geniş ürün yelpazesi ile sağlıklı beslenmek isteyen herkes için pratik ve kolay ulaşılabilir ürünler sunuyor.