GıdaHaberler

10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde Geri Sayım

Bu yıl onuncusu 21-22 Kasım’da gerçekleştirilecek olan ve “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm” temasını ele alan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi için geri sayım başladı. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren ve gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesinin hedeflendiği zirvenin 1.günü İstanbul’da ve 2.günü ise online ortamda tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin birlikte düzenlediği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 10. yılında gıdada sürdürülebilirliği ve gıdanın geleceğini mercek altına alacak. 21-22 Kasım tarihlerinde, 1. günü İstanbul Swissotel’de 2. günü ise tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olmak üzere online olarak gerçekleştirilecek olan zirvede; gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesi hedefleniyor. Akademi, finans, iş dünyası ve medyadan isimler bir arada

Zirvenin organizatörlerinden TÜGİS Başkanı Kaan Sidar ve Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa’nın açılış konuşmasıyla başlayacak olan zirve; sanayi, finans, medya, iş dünyası, akademi, üreticiler, KOBİ’ler ve STK’lar da dahil olmak üzere sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. Zirvede Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve pladis-Godiva Yönetim Kurulu Başkanı  Murat Ülker, Gazeteci-Yazar Ilgaz Gürsoy, NB Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Strateji Danışmanı Ayşe Ayşin Işıkgece, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, Big Chefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli ile akademi ve iş dünyasından birçok isim konuşmacı olarak yer alacak.

 

Gıda sektöründe yapay zeka kullanımı ve gıda israfı gibi birçok konu ele alınacak

10.Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde, tarım ve gıda inovasyonu için işbirlikleri, yapay zeka, finansal aktörlerin gıda dönüşümündeki rolü, gıda sektöründe yenilikçi yaklaşımlar ve gıda ile tarım dönüşümünü hızlandırmak, COP29 ardından iklim eylemi ve gıdanın geleceği, ev dışı tüketimde şeffaflık ve izlenebilirlik, tüketici kararlarının gıdanın geleceğine etkisi ve gıda israfı gibi oturumlarda alanında uzman isimler konuşmalar yapacak. Zirvede ayrıca Telezzüz kurucusu Şef Bahtiyar Büyükduman ve Foodback Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu tarafından yenilikçi gıda deneyimi tadımı etkinliği ve 2024 Sürdürülebilir Gıda Ödülleri ödül töreni de gerçekleştirilecek.“Geleceğin gıda stratejileri için önemli bir platform”

TÜGİS Başkanı Kaan Sidar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sınırlı gıda ve su kaynakları, iklim krizinin etkileri ve tüketim alışkanlıkları gözetildiğinde; dünya nüfusunu besleyecek miktarda gıda üretiminin ancak gıda sistemlerimizi güncelleyerek ve bilinçli tüketimi artırarak mümkün olabileceğini görüyoruz. Dünyada üretilen gıdanın yüzde 30’u henüz rafa çıkmadan israf oluyor. Bu yıl onuncusunu düzenlemekten gurur duyduğumuz Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin sürdürülebilir gıda üretimi ve geleceğin gıda stratejilerini birlikte oluşturmak için önemli bir platform olacağına inanıyorum” dedi.Etkinliğin ev sahiplerinden Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç ise gıda sektörünün toplum için sadece güvenli ve lezzetli ürünler üretmesi değil, aynı zamanda daha yeşil bir gezegene, daha sağlıklı yaşama ve gelişen bir ekonomiye de katkıda bulunmasını sağlayan fikirleri de desteklemesinin önemini aktardı. Bu alandaki yenilikleri ve politikaları destekleyerek sürdürülebilir bir gıda sistemine geçişin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Sevinç, “TÜGİS ile birlikte düzenlediğimiz Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde insan ve gezegen için tasarım yaklaşımıyla gıdanın geleceğini konuşacağız. Sürdürülebilirlik ve kolektif fayda odaklı zirvemizin gıda sektörü için kalıcı ve olumlu değişimler meydana getirmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

İlgili başlıklar

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir