GıdaHaberlerHayvancılık

Lezzetli ve Sürdürülebilir Balık Sofraları

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte deniz balıklarında güvenilirlik, kalite ve lezzeti bir araya getiren Metro Türkiye, gelecek nesillerin de balıkları tadabilmesi için kültür balıkçılığı alanında da sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor.

Türk mutfak kültürünü koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla yaklaşık 35 yıldır çalışmalarına sürdürülebilirlik odağında devam eden Metro Türkiye, Metro Premium Levrek ve Çipura’nın yanı sıra balık sezonun açılmasıyla birlikte taze deniz balıklarını da hem profesyonel müşterileri ile hem de son tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Yeme içme sektörünün bir numaralı iş ortağı olma vizyonuyla hareket eden ve restoran menülerinin lezzetli ve sürdürülebilir olmasında önemli bir rol üstlenen Metro Türkiye, Bodrum Ferdi Baba Restoran’da düzenlenen yemekle, bölgenin önde gelen restoranlarının Executive Chef’leri ile bir araya geldi. Gastronometro şefleri tarafından hazırlanan özel menü, yeni sezon balıkları ile çiftlik balıklarını bir araya getirerek gerek lezzeti gerekse çeşitliliğiyle sektöre ilham oldu.Bir tabak yarını değiştirebilir mi?

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile denizlerdeki ekosistemi korumak adına 2010 yılından bu yana sektöre öncülük eden sayısız projeye imza attıklarının altını çizen Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Dr. Aslı Duran,  “Biz balığı yalnızca ticari bir ürün olarak değil gelecek nesillere bırakılması gereken bir değer olarak görüyoruz. Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak adına, lüferi koruma altına alan, palamutların göç yollarını belirleyen, kaynağından itibaren izlenebilirlik sağlayan ve kültür balıkçılığını geliştiren birçok proje ile denizlerdeki yaşama ve sürdürülebilir balıkçılığa katkı sağlıyoruz. Yürüttüğümüz bu projelerle denizlerde daha çeşitli ve daha bol balık olması amacıyla öncelikli olarak ekosistemdeki türleri korumak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bunun için sertifikalı üreticiler ve kooperatifler ile birlikte çalışıyoruz. Hayvan refahını tesis ediyor; balıkların yaşam alanlarından, beslendiği yeme kadar tek tek takip ediyoruz. Yalnızca güvenilir kaynaklardan tedarik ettiğimiz bu balıkları, reyonlarımıza taşımadan önce 161 parametrede kalite analizlerinden geçirip tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Sürdürülebilir balık projelerimizden yola çıkarak “Bir Tabak Yarını Değiştirebilir mi?” sorusuyla hem lezzetli hem de sürdürülebilirliği destekleyen balık sofraları için ilham vermek istedik” diye konuştu.Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek ise, “Mevsimsellik ve Türk mutfağının yorumlanması bizim için çok önemli. Uluslararası ürün ve tekniklerle yerel ürün ve teknikleri sentezleyerek tabaklar oluşturmaya çalışıyoruz. Ama özünü, ana lezzetini değiştirmemeye kesinlikle dikkat ediyoruz. Bizim için bir tabakta üç bileşen var: Lezzet, yerellik, güvenirlik. Bugün de balıkların modern reçetelerle yeniden yorumlanarak ilham veren tabaklar oluşturulabileceğini göstermek istedik ve beraberinde coğrafi işaretli ürünlerimize de yine soframızda yer verdik” dedi.

İlgili başlıklar

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir