FinansmanHaberler

Kilisli Yerel Üreticiler Alıcılarla Bir Araya Geldi

Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen “Üreten Yöre Üreten Türkiye Projesi”nin 6. üretici buluşması Kilis Ticaret ve Sanayi Odası(KİTSO) paydaşlığında Kilis’te yapıldı.

Deprem bölgesindeki yerel üreticileri potansiyel alıcılarla bir araya getirmek amacıyla düzenlenen proje kapsamında Kilisli üreticiler, Kilis Sanayi ve Ticaret Odasında stant açtı. Perakende zincirleri, e-ticaret firmaları, hammadde işleyen büyük firmalar, restaurant ve turizm sektörü ve potansiyel yatırımcılardan oluşan 25 kişilik alım heyeti standları gezerek üreticilerle tanıştı ve olası işbirlikleri için görüşmeler yapıldı.Açılışta konuşan KİTSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, “Ne zaman başımızı kaldırmaya kalksak bir musibet ile adeta karşı karşıya kaldık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen umudumuzu kaybetmedik, kalkınma çabalarımızdan vazgeçmedik. Bizler Kilis’in ekonomisini canlandırmak için gayret göstermeye devam ediyoruz. Kilis’te Organize Sanayi Bölgesinde 680 kişi çalışırken bugün çok şükür 10 bine yakın insanımız ekmek yiyor. İstihdamı artırmak istiyoruz. Çalışan sayısını artırmak istiyoruz. Toplantımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyor, bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Sayın Celal Toprak’a ve onun nezdinde tüm üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kilis’e lojistik üs kurulması konusunda talepleri olduğunu söyleyen Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen ise, “Benim sizlerden istediğim bir şey var. Gelin Kilis’e lojistik bir üs kurun. Burada insanlar çalışsın ekmek yesin. Bakın nakliye pahalı, sizler buraya lojistik bir üs kurduğunuz vakit ciddi kazançlar elde edersiniz ve Kilis’te en azından insanlar istihdam edilmiş olur. Size bedava arsa vereyim, bölgesel lojistik üstlerinizi Kilis’e kurun. Bu konuda her türlü yardıma hazırız” diye konuştu.Üretimini sürdüren depremzedelerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, “Deprem bölgesindeki kooperatifleri ya da üreticileri alım heyetleriyle, alım zincirleriyle buluşturuyoruz. Bunların ürünlerinin daha kolay şekilde tüketiciye ulaşabilmesi için böyle bir sistem üretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bu, üretime destek anlamına geliyor. Depremzede üretici, ürününü sattığı için yeni ürün üretiminde daha şevkle çalışıyor. Üretimi yeniden şevklendirmek ve insanları üretime kanalize etmek istiyoruz, bizim de bu çorbada bir tuzumuz olsun dedik ve çok da başarılı oldu. Bu düzenlediğimiz 6. Buluşma şimdiye kadar 900’e yakın üreticiyi alıcılarla bir araya getirdik ve çok güzel anlaşmalar yapıldı. Bu il buluşmalarını deprem bölgesinde olmayan illerde de devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.Migros, CarrefourSA, A101, BİM, Hepsiburada, e-PTT AVM, ShopSA, Arnica, Onur Market, NLK Soft, Gürkar Tekstil, Türkiye İş Bankası, GAİB, GPD, TURYİD yetkililerinin yer aldığı alım heyetinin standları gezerek üreticilerle tanıştı ve işbirliklerini değerlendirdi.

İlgili başlıklar

1 Yorum Yap

  1. Merhaba Ardahan Göle üretici kadın kooperatifi eğitimlerinize katılmak istiyoruz

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir