GıdaHaberler

3. Uluslararası Maden Suyu Kongresi Sona Erdi

26-27 Kasım tarihlerinde Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (Masuder) üyeleri, sektörden uzman konuşmacılar ve maden suyu paydaşlarının bir araya geldiği 3.Uluslararası Maden Suyu Kongresi sona erdi.

Kongrenin ilk günü yüz yüze, ikinci günü ise çevrimiçi formatta gerçekleşirken, maden suyunun topluma sağladığı faydalar ve ekonomik değerini artıracak iş birliği fırsatları değerlendirildi.Masuder tarafından “Bir Ömür Maden Suyu” teması ile düzenlenen 3.Maden Suyu Kongresi  tamamlandı. Çevrimiçi olarak düzenlenen kongrenin ikinci gününde üniversite ve sektör iş birliği ile hazırlanan oturumlarda, maden suyuna dair yapılan araştırmalar, yenilikçi uygulamalar ve bilimsel çıktılar katılımcılarla paylaşıldı.Bilimsel Bildiriler, Gelecek Çalışmalara Işık Tutacak

Oturumlarda maden suyunun jeokimyasal özellikleri, sağlık ve zihinsel faydaları, sürdürülebilir ambalajlama, tüketici davranışları ve inovatif üretim yöntemleri gibi geniş bir yelpazede araştırma ve geliştirme konuları ele alındı.

Kongrenin ikinci gününde ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenlerin ve araştırmacıların sunduğu bu çalışmalar, bilimsel çıktılara dönüştürülerek bildiriler halinde kaydedildi. Bu bildirilerin, maden suları hakkında yürütülecek gelecekteki projelere kaynak oluşturması hedefleniyor. Beslenme, sağlık, çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon başlıklarıyla ele alınan oturumlar, maden suyu sektörüne yönelik önemli bilgiler sundu.Türk Maden Suyunun Katma Değeri Artırılacak

Masuder üyeleri, kongrede Türk maden sularının ulusal ve uluslararası alanda daha geniş bir görünürlük kazanması için önemli adımlar atıldığını belirtti. Sektör paydaşları, maden suyunu katma değeri yüksek bir içecek kategorisine dönüştürme vizyonunda buluştu. Masuder yetkilileri, bu çerçevede düzenlenen kongrenin, maden suyu farkındalığını artırmak ve sektörün geleceğine ışık tutmak açısından önemli bir platform olduğunu vurguladı.

III. Uluslararası Maden Suyu Kongresi, maden suyunun bilimsel, endüstriyel ve tüketici boyutlarını ele alarak, sektöre yeni bir ivme kazandırmayı başardı.

Dördüncü kongrenin 2026 yılında düzenlenmesi planlanıyor.

İlgili başlıklar

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir